competitie: Ter Leede – AJAX 1-1 (0-1)

Ajax behaalde een terecht punt tegen de kampioenskandidaat uit Sassenheim. In een leuke wedstrijd mistten beide ploegen een aantal kansen voor meer succes. Een terechte puntendeling aldus. Bij Ajax speelde Sander Mallie voor het eerst dit seizoen mee na een vervelende blessure. De oud-speler van IJsselmeervogels en DVS’33 speelde een verdienstelijke wedstrijd.
In de eerste tien minuten kreeg Ter Leede twee kansjes, maar de kopballen van Martijn Gootjes en Germain Gotschin belandden in de handen van Raymond Homoet. Ook Ajax deed van zich spreken maar Orville Blankendal zag zijn schot gekeerd door de al op de grond liggende Ter Leede-keeper Thomas Waasdorp. Homoet zou even later een schot van Mark Jansen keren, waarna hij in de twintigste nog een hoofdrol opeiste. Dick Krommenhoek tikte enigszins ongelukkig Gotschin aan binnen de beruchte lijnen, maar de strafschop van Martijn Lagendijk werd door Homoet klemvast gepakt. In de zesentwintigste minuut kreeg Ajax een vrije trap. Aanvoerder Mark Geestman, die later licht geblesseerd uitviel, en Tayron Dekker ontfermden zich over de bal. Laatstgenoemde verzilverde het tikje van Geestman en schoot de bal onberispelijk binnen, 0-1. Ter Leede werd tot de rust nauwelijks meer gevaarlijk, terwijl Ajax nog een enorme mogelijkheid liet liggen. Arthur Vinkenoog tikte echter net naast na een goede combinatie met Dilshan Fong.
Ter Leede probeerde het na rust met de ervaren Rogier Koordes voor Martijn Gootjes. Aanvankelijk stond Ajax flink onder druk zonder dat de ploeg van Arie Lagendijk echt grote kansen kreeg. Wel kopte Koordes een kwartier na rust net over de Ajax goal, na een goede aanval via Faerber en Kalkema. Om de druk op te voeren bracht Ter Leede de snelle Mo Rahou voor Bob Hoogkamer. Even later had de solo van Rahou misschien meer verdiend, maar de bal ging naast. Ajax kwam een kwartier voor tijd weer eens voor de goal van Ter Leede. Invaller Danny Moinat zag echter zijn halve omhaal niet benut en even later maaide een andere invaller Jamal Ahaddouch vlak voor Waasdorp over de bal heen nadat deze vlak voor hem opstuiterde. In plaats van 0-2 werd het in de daarop volgende aanval 1-1. Een vrije trap aan de zijkant van het veld werd bij de tweede paal binnengekopt door aanvoerder Carlo van Zelst. Beide ploegen streden in de laatste minuten voor de overwinning, maar de score bleef onveranderd. Volgende week speelt Ajax om half drie op De Toekomst tegen Bennekom/Tecpool.

Opstelling Ajax:

Raymond Homoet; Rivallino Sleur,Marc Wolthuis,Dick Krommenhoek,Sander Mallie;Aytekin Demirtas,Orville Blankendal (76. Jamal Ahaddouch),Mark Geestman (65. Pierre Tosch); Arthur Vinkenoog (54. Danny Moinat), Dilshan Fong, Tayron Dekker

geel: Dick Krommenhoek,Arthur Vinkenoog, Sander Mallie, Jamal Ahaddouch

Visits: 91