Zaterdag 2 ongeslagen kampioenscompetitie in

1213aja-ijf01.jpg

Ajax Zaterdag 2 heeft vanmiddag eenvoudig met 2-0 van degradant IJFC gewonnen. De doelpunten waren van Antonio Cvetkovic en Mouchine el Yaacoubi.

Verslag: Andre

Voor beide teams stond er niets meer op het spel: Ajax was al kampioen en IJFC was na één jaar reserve Hoofdklasse gedegradeerd naar de 1e klasse.
Onder heerlijke weersomstandigheden trok Ajax in het eerste kwartier ten aanval. Een spervuur aan schoten kreeg de dappere doelman van IJFC op zijn doel af, alleen de juiste richting ontbrak.

1213aja-ijf03.jpg

Toen de storm leek te gaan liggen, sloeg Ajax alsnog toe. In de 18e minuut speelde Antonio Cvetkovic zich vrij en kreeg alle gelegenheid om een hoek uit te zoeken, de geplaatste bal van de topschutter verdween in de kruising (1-0). Het wachten was op meer doelpunten: IJFC kwam er maar moeizaam uit en mocht het dan een keer gevaarlijk worden, dan waren daar altijd nog Tim Noordraven en Rodney Weverling om elk gevaar in de kiem te smoren.

1213aja-ijf05.jpg

Na 31 minuten onderschepte Mouchine el Yaacoubi een bal van zijn tegenstander en haalde met zijn linker verwoestend uit: als een granaat sloeg de bal tegen het net (2-0). De tweede helft was een grote rondo met de bedoeling om te zorgen dat doelman Danny Been geen enkele bal te verwerken zou krijgen. Ajax ging stug door met kansen missen en IJFC vond het allang best dat het niet tegen een afstraffing aan zou lopen.

1213aja-ijf02.jpg

Eén grote mogelijkheid viel er nog te noteren en wel van de kant van IJFC in de 88e minuut (!!) glipte de spits door de verdediging van Ajax en waar een Ajax doelman goed in moet zijn om die ene bal die hij krijgt te stoppen deed Danny Been dat zodat de einduitslag op 2-0 bleef steken.

1213aja-ijf06.jpg

Opstelling Ajax: Been, Silooy, Noordraven (Meijers), Weverling (Kaandorp), v Eijsden, Vellema (Flu), de Groot
(Bonam), Cvetkovic, Yaacoubi (Bulut), Schoenaker, Fung A Wing.

1213aja-ijf04.jpg

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier voor de overige uitslagen en standen.

Visits: 29