Zaterdag 1 haalt uit tegen RKAV Volendam….8-0

1213aja-vol-comp00.jpg

Ajax Zaterdag 1 heeft vanmiddag op het eigen Sportpark De Toekomst gedaan wat het moest doen: winnen tegen Volendam. De 8-0 zege was echter uiteindelijk niet voldoende om nacompetitie te spelen.

Belevenis door Marcel

Alweer het laatste potje wat vliegt zo ’n seizoen toch weer snel voorbij……… En er stond vanmiddag nog van alles op het spel voor Ajax, maar dan moest de ploeg afrekenen met 4 openstaande mogelijkheden:
(1) eerst zelf winnen
( 2 &3 ) Odin en Montfoort mochten niet winnen
(4) Dovo moest op zijn minst gelijk spelen bij ARC.
En dan zat er voor de thuisploeg deelname aan de nacompetitie er nog in, kortom: de mobiele telefoons met internetaansluiting waren vanmiddag bijzonder populair langs het veld.

1213aja-vol-comp01.jpg

Ajax -dat vriend en vijand verbaasde vorige week in Achterveld met goed en georganiseerd voetbal- startte ook vandaag tegen het gehavende RKAV Volendam uiterst gemotiveerd en gedreven. Volendam werd al in de 9e minuut gewaarschuwd voor wat de Amsterdammers voor de rest nog in petto hadden, want het was Kenneth Misa Danso die voor eigen succes koos in plaats van de bal voor te geven anders was de 1-0 al gevallen. Toch was het amper 2 minuten later wel raak toen opnieuw over links Ajax uitbrak en ditmaal door Dennis Kaars die attent reageerde op slordig balverlies van de wijdbroeken. De spits hield oog voor de vrije verre hoek en plaatste daar dan ook met veel gevoel de bal naar toe voor de snelle 1-0 voorsprong.
Ajax was helemaal los en met windkracht 12 raasden de Ajacieden over het veld, het arme Volendam moest lijdzaam toezien dat de druk als maar groter en groter werd en zo moest doelman Tol gaan vrezen voor ern lange zware middag. In de 13e minuut kon hij nog redden op een schot van Kenneth Misa Danso ( die grote progressie heeft gemaakt dit seizoen ), maar in de 15e minuut moest de goalie voor de 2x maal capituleren nadat Sergio Cameron feilloos een toegekende penalty had benut na een handsgeval binnen de 16 meter lijnen.

1213aja-vol-comp05.jpg

En voor de aandachtige lezers van mijn verslagen/belevenissen volgt nu de eerste en ook tevens laatste serieuze kans voor de Volendammers van de wedstrijd die ik zeker niet onbeschreven wil laten , want het was namelijk Rachid El Yaakoubi die in de 17e minuut de bovenkant van de lat raakte in een spaarzame aanval van het andere Oranje. Maar lang konden de gasten niet nagenieten van dit moment want in de 21e minuut was het een harde uithaal door een woud van benen van Mitchell van den Beld ( die gelukkig blijft ) die de 3-0 op het scorebord bracht. De defensie van Volendam smeekte Ajax om het wat rustiger aan te doen, maar de ontketende formatie van Bart Logchies denderde verder en in de 23e minuut viel de mooiste goal van de wedstrijd toen misschien wel de technisch meest begaafde speler van Ajax Sergio Cameron de bal met veel gevoel en elègance de bal plaatste in de rechterbovenhoek voor een schoonheid van een doelpunt ( 4-0).

1213aja-vol-comp03.jpg

Ajax -dat nog weinig weerstand ondervond van zijn tegenstander- combineerde naar alle hartelust over het veld en het werd nauwelijks een stroobreed in de weg gelegd. Dit alles natuurlijk was de verdienste van het team zelf dat gretig en gedreven bleef en er een hoog tempo op na hield. In de 32e minuut was het andermaal raak en ditmaal was het Michiel Foppen die sowieso een hard schot in zich heeft die zich op het lijstje van doelpuntenmakers mocht melden uit een vrije trap. Nadat Sergio Cameron de bal breed had gelegd, haalde de betrouwbare verdediger kiezelhard uit vanaf 20 meter voor de 5-0 tussenstand nadat een Volendam verdediger ontsnapte aan een rode kaart toen hij aan de noodrem trok !! En dat was een bekroning voor Michiel Foppen die vaak op een zijspoor leek te geraken binnen de selectie, maar zich uitstekend heeft terug gevochten binnen het elftal. Het was eindelijk rust moeten de Volendammers gedacht hebben toen scheidsrechter Jobse voor half time floot.

1213aja-vol-comp07.jpg

Ondertussen waren alle tussenstanden gunstig voor Ajax en dus stond het met één been in de nacompetitie na 45 minuten voetbal. Vaak zien we na een geweldige eerste helft dat het tweede bedrijf dan toch wat tegenvalt, zal dat ook gaan gebeuren bij deze wedstrijd….? Na rust begon het inderdaad wat stroefjes, zeker toen al vrij snel routinier Patrick van Dijk zwaar geblesseerd het veld af moest. Ajax had moeite om weer in het ritme te komen en de draad weer op te pakken en dus werd het veld spel van de Amsterdammers ook wat slordiger. Zeker voor de goal hadden Kenneth Misa Danso en Dennis Kaars het vizier nog even niet op scherp en zo bleef een afgang vooralsnog bespaard voor Volendam. Maar zo‘n 20 minuten voor tijd leek de pkoeg weer honger te krijgen en kwam de intercity die Ajax heette weer op gang. Volendam werd weer nadrukkelijker met de rug tegen de muur gezet en de concentratie leek bij de gasten ook weer wat af te nemenm want als een mes door de warme boter sneed Ajax vervolgens weer door de defensie heen. Dat werd onderstreept in de 71e minuut toen Dennis Kaars diep werd gestuurd en alleen op doelman Tol mocht afrennen, die vervolgens keurig werd omspeelt voor de 6-0 tussenstand. Ook Dennis Kaars -die een moeilijke fase had na zijn blessure- kon deze wedstrijd gebruiken om te laten zien dat hij onbetwist onze goalgetter is en daarom zijn we blij dat hij gewoon blijft volgend seizoen!!

1213aja-vol-comp04.jpg

Tussen de 75 en de 77e minuut liet Ajax opnieuw levensgrote kansen liggen om een monsterscore op het scorebord te brengen: het waren Kaars en Danso die de mogelijkheden onbenut lieten. In de 78e minuut was het zowaar Volendam dat nog even dreigend voor de afscheid nemende doelman Orlowski mocht verschijnen, maar de betrouwbare sluitpost reageerde attent op het schot van invaller Veerman. Het slotaccoord was toch weer voor Ajax dat het talrijke publiek een heerlijke wedstrijd voorschotelde. Het was andermaal een diepe bal ditmaal op Misa-Danso, die ervoor zorgde dat de rappe buitenspeler alleen op doelman Tol mocht afgaan en daar wist Kenneth wel raad mee en zo kon ook hij ren prima wedstrijdinstelling bekronen met een verdiende goal. Volendam spartelde nog even tegen in de 87e minuut via Jaap Molenaar ( schot net voorlangs ), maar het had al lang met de witte vlag gewapperd en de koek was nog niet op tot teleurstelling van de Oranje hemden die het wel welletjes vonden inmiddels. Want in de 88e minuut mocht Ajax voor de tweede maal een strafschop nemen nadat invaller Antonio Cvetkovic tegen het kunstgras was geduwd en zo mocht Dennis Kaars zijn 3e en Ajax 8e goal op het score bord brengen. De teller voor Kaars bleef steken dit seizoen op 17e treffers en dat te bedenken dat de kleine / grote man niet zo’n gelukkig seizoen heeft gespeeld en enkele wedstrijden afwezig was. Eindelijk floot scheidsrechter Jobse voor het eindsignaal moeten de Volendammers gedacht hebben en toen werd het tijd om alle berichten van de andere velden naast elkaar neer te leggen en zo konden we de volgende conclusies trekken: Volendam speelt een beslissingswedstrijd om wel of niet degraderen en Ajax greep ondanks de nederlagen van de nummers 3 en 4 naast de prijzen omdat DOVO niet won bij ARC.

1213aja-vol-comp02.jpg

En zo waren toch de druiven nog even zuur voor Ajaxm maar al snel konden we maar één conclusie en samenvatting maken: HULDE AJAX VOOR DEZE 3E PLEK. We hebben duidelijk laten zien dat WIJ AJAX thuis horen in de Hoofdklasse A en voor niemand onderdeden !!!!!! Ik als schrijver van de verslagen c.q. belevenissen ben apetrots op het team. Ik heb genoten dit seizoen en velen met mij .

Tot slot wil ik een persoonlijk dankwoord uitbrengen aan al die mensen die ervoor gezorgd hebben dat ik iedere Zaterdag weer met zo veel plezier langs de lijn heb gestaan. Het was andermaal een feest om één van jullie trouwste supporters te mogen zijn, daarom dank aan alle spelers-begeleiders-trainers-supporter- Rob v Vliet – ouders etc etc en niet te vergeten Nico Schlette die ervoor zorgde dat ik iedere uitwedstrijd met de juiste gegevens kon werken. Alle vertrekkende spelers: bedankt voor jullie inzet voor de mooiste club die er bestaat in het prachtige rood-wit en het gaat jullie goed. Ik zie hopelijk iedereen weer terug langs het veld voor mijn 30e seizoen als supporter van de Zaterdag 1. Het was een genot om voor iedere lezer dit te mogen doen (schrijven) en graag gebruik ik mijn positieve maar kritische pen ook volgend seizoen weer .

1213aja-vol-comp06.jpg

12. Dennis Kaars 1-0
16. Sergio Cameron 2-0
22. Mitchell van der Beld 3-0
24. Sergio Cameron 4-0
33. Michiel Foppen 5-0
71. Dennis Kaars 6-0
83. Kenneth Misa-Danso 7-0
90. Dennis Kaars 8-0

Scheidsrechter: M. Jobse

Ajax: Tim Orlowski (Danny Been), Michiel Foppen, Jordi Meester, Siver Abdulrahman, Rience Schurman, Mitchell van der Beld, Sergio Cameron, Patrick van Dijk (Wouter van der Molen), Laurens ten Heuvel (Antonio Cvetkovic), Dennis Kaars, Kenneth Misa-Danso.

RKAV Volendam: Kees Tol, Marcel Koning (Ron Kwakman), Bart Jonkerman, Rudo Hidden (Jeffrey Schilder), Rachid El Yakoubi (Sonny Tol), Jan Visscher, Joey Tol, Nick Molenaar, Kees Sul, Jaap Molenaar, Cees Keizer.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier voor een verslag op HAV.

Visits: 29