Verslag: Rob

Ajax Zaterdag 2 lootte reserve hoofdklasser Kampong 2 in de beker, een team die het een paar seizoenen geleden ook tegen kwam in de kampioenscompetitie en waar toen in Utrecht met de nodige moeite van gewonnen werd.

Ajax was dus gewaarschuwd en begon goed aan het duel, maar keek al na 4 minuten tegen een achterstand aan toen een corner door de verdediging van Kampong werd afgeslagen en uit de counter beheerst de bal achter keeper de Meza werd getikt (0-1).

De thuisploeg zette nog meer druk naar voren en kreeg via Dennis Trefilov een goede kans maar de Duitse spits had het vizier nog niet op scherp. Ook aan de andere kant moest doelman De Meza handelend optreden nadat uit een corner op doel werd gekopt, even later gevolgd door een afstandschot dat fraai werd gekeerd. Uit de daarop volgende hoekschop kon een speler van Kampong echter volledig vrijstaand inkoppen (0-2).

Zo stond Ajax al na een half uur tegen een grote achterstand aan. Toen even later de 0-3 viel uit een kluts voor het doel en ook nog de 0-4 uit een prima uitspeelde aanval was de wedstrijd in feite voor rust al gespeeld. Vlak voor rust verkleinde Renzo Neuhaus de achterstand met een fraai geplaatste bal in de verre hoek (1-4).

Na de pauze ging Ajax verder op de ingeslagen weg van vlak voor rust maar moest tevens oppassen voor de snelle uitvallen van Kampong die net als in de eerste helft voor veel gevaar zorgden. Met de van een blessure teruggekeerde Scott Iredale voor Dennis Trefilov ptobeerde Ajax in de slotfase nog de score een beter aanzien te geven maar het gevaar was meer bij het eigen doel te vinden met de vlijmscherpe counters van de Utrechtse opponent. Toch viel vlak voor tijd alsnog de 2-4 door Terzo Stemerdink rechtstreeks uit een corner waarop Kampong bijna meteen weer tegen scoorde maar de inzet van Nabil Harchaoui werd door Darrin de Meza onschadelijk gemaakt.

Zo eindigde hier het bekeravontuur voor de ploeg van coach Siver Abdulrahman doordat Ajax op alle fronten werd afgetroefd door een betere opponent en wensen wij Kampong verder veel succces in de beker.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.