Ajax sluit seizoen prima af met 5-1 zege op Huizen !

SnipImage(2)-3
De “coming-man” gaf vanmiddag “de oude rot” een welverdiend afscheid. Stanley Akoy was namens Ajax de grote man op het veld met drie treffers. Hij gaf hiermee Sergio Cameron, kind van de club, een fraai afscheid. Cameron verlaat Ajax na negen jaar (z’n jeugdjaren bij Ajax niet meegeteld). Ook (o.a.) Glenn van Zoolingen, Kevin de Visser en Kenneth Misa Danso konden zeggen dat ze met opgeheven hoofd afscheid namen van hun jaren bij Ajax.

1516aja-hui00.jpgSergio Cameron nam afscheid van Ajax

wedstrijdbeleving door Marcel DSC_7295

Allereerst mijn dank voor de voorbeschouwing van Dennis, die wekelijks op een prachtige en respectvolle manier de wedstrijden bij u heeft ingeleid.

Het laatste duel is er vaak één van terugkijken, afscheid nemen etc., maar voor onze bezoekers stond er nog heel veel belang op dit duel. Huizen, dat moest hopen op een nederlaag van koploper ODIN’59 en zelf winnen om te komen tot een beslissingswedstrijd, zal niet gerust over de pot hebben gedacht. De statistieken lieten zien dat de bewoners van sportpark de Wolfskamer zelden tot een goed resultaat komen in Amsterdam. Ajax, met in de basis Sergio Cameron die na jarenlange trouwe dienst Ajax gaat verlaten, was echter al “safe” en kon frank en vrij aantreden.

Ook vanmiddag werden al snel de rollen zichtbaar. Wie een gretig Huizen had verwacht dat met het mes tussen de tanden zou spelen had het goed mis. Na enig aftastend werk was het toch Ajax dat de regie naar zich toe trok en in de 16e minuut op een 1-0 voorsprong kwam. Joost Heij ging de combinatie aan met Stanley Akoy die vervolgens zijn mannetje uitkapte en door de benen van doelman Verkerk de 1-0 op het scorebord bacht. Ajax oogde fris en met heerlijk aanvallend, dominant voetbal werd Huizen onder druk gehouden. Nog geen vier minuten na de openingstreffer was het alweer bingo. Via een prima onderschepping op het middenveld kon Ajax er snel uitkomen. De splijtende pass op Kenneth Misa Danso was perfect en zo mocht de frivole aanvaller, die zijn laatste minuten maakten in het rood-witte shirt (volgend seizoen Quick Boys), alleen op doelman Verkerk afgaan die hij met een schuiver passeerde (2-0).

1516aja-hui05.jpgKenneth Misa Danso haalt uit voor de 2-0

Vanzelfsprekend probeerde Huizen van zich af te bijten en het zag er bij vlagen ook soms best dreigend uit, maar het laatste stukje finesse of overtuiging ontbrak bij onze gasten die er mede verantwoordelijk voor waren dat dit duel nooit verveelde. Ondertussen speelde Ajax gewoon een uitstekende pot voetbal, maar het kwam in de 27e minuut goed weg toen Bilal Laoikili met een vrije trap dicht bij de aansluitingstreffer was. Doelman Brian van der Werff (volgend seizoen FC Lisse) redde bekwaam. Ajax leek het duel onder controle te hebben en was het andermaal een totaal ander team dan bij de meeste uitduels. De overtuiging die het weer uitstraalde gecombineerd met fris voetbal leidde in de 40e minuut bijna tot de 3-0. Stanley Akoy maakte echter voor doelman Verkerk net even een beweging te veel waardoor hij op het laatste moment kon ingrijpen. Het was voor onze gasten echter uitstel van executie, want een bijna perfecte eerste helft werd in de 44e minuut bekroond met alsnog de derde Ajax-goal. Kenneth Misa Danso trok op het juiste moment de bal voor waar Joost Heij kwam inlopen voor de ongekende ruststand van 3-0. Na 45 minuten voetbal, welke Huizen vast anders had ingepland, moeten de druiven helemaal zuur zijn geweest toen de ruststand bij ODIN’59 – DOVO bekend werd. We waren dus benieuwd met wat voor strijdplan de bezoekers zouden gaan komen na de thee.

1516aja-hui04.jpgOok Joost Heij scoorde vanmiddag

Na rust zagen we een duidelijk ander speelbeeld. Huizen probeerde met man en macht het duel te doen kantelen en koos nadrukkelijk voor de aanval. Gek genoeg leverde het wel meer druk op en wat kleine schermutselingen voor het Ajax-doel, maar de echte overtuiging was er nog niet en dus bleef Ajax relatief makkelijk op de been. Duidelijk was wel dat onze mannen veel minder hun stempel op het duel konden drukken en zich wellicht wel bewust meer lieten terugzakken. Het enige noemenswaardige moment voor Ajax na rust tot dan toe was de terechte publiekswissel die Sergio Cameron kreeg. Na zoveel (jeugd-)jaren loyaliteit voor het rood-wit, waar wij hem natuurlijk voor danken, was dit eervolle handeling.

Het duel kabbelde verder en kwam pas tot leven in de 72e minuut toen invaller Arnoud van Toor vanuit een moeilijke hoek de 3-1 binnenschoot. Zou het dan toch nog gaan spoken ? Ondanks een betere tweede helft van Huizen kwam Ajax nauwelijks echt in gevaar en in het laatste kwart herrees Ajax zelfs weer. Het pakte de draad van de eerste helft weer op en alles wat groengeel was, en wellicht een slotoffensief van Huizen had verwacht, moest dit lijdzaam toezien. Dit alles met de uitstekende Stanley Akoy in de hoofdrol, die zijn nominatie voor talent van het jaar meer dan waar maakte. Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat het gehele team vanmiddag een prima indruk achter. Zeker ook Kevin de Visser, de stille motor op het middenveld (vertrekt naar Kon.HFC) die zijn middenveld als vanouds regisseerde (Kevin, ook jij hulde voor je tomeloze inzet al die jaren).

1516aja-hui02.jpgKevin de Visser speelde zijn laatste wedstrijd voor Ajax

Ajax had het laatste antwoord van de middag en in de 82e minuut was het wederom Stanley Akoy die alleen op doelman Verkerk mocht afgaan na een prima interceptie op het middenveld. De frivole aanvaller passeerde doelman Verkerk voor de vierde keer. De koek was nog niet op. Huizen, dat allang had ingezien dat er niets meer viel te halen en zo zijn krachten wat kon sparen voor de beslissende duels tegen Achilles Veen, moest zelfs in de 86e minuut toezien hoe op prachtige wijze Ajax een punt zette achter dit seizoen door de 5-1 te scoren. Het was een prima steekbal van Kevin de Visser die Stanley Akoy bereikte waarna zijn schot heerlijk in de bovenhoek plofte voor een ongekend afscheid van dit seizoen, waar Ajax liet zien wel degelijk tot uitstekende prestaties kan komen.

1516aja-hui01.jpgAaron Klaassen (broer van Davy) in duel met Roy Deken

De vele Huizenaren dropen af en moesten concluderen dat het er vanmiddag gewoon niet in zat. Wij wensen toch onze sympathieke gasten alle succes in de race voor de derde divisie. Waardig was het slot van Ajax op De Toekomst. Met enige weemoed kijken we achterom naar een bewogen seizoen waar Jorg Smeets en zijn staf vast een hoop zullen uithalen om volgend seizoen op een andere manier voor de dag te komen, want Ajax hoort altijd voor de prijzen te spelen.

Tot slot, namens de schrijver van deze belevingen die dit seizoen 37x de pen over het papier liet glijden: Dank spelers, dank trainers en staf voor jullie inzet en medewerking. Dank mede supporters, dank medewerkers van deze website dat jullie allen hebben bijgedragen aan een wederom gepassioneerd seizoen bij de zaterdagamateurs. Tot Augustus ! Fijne zomer lezers en alle spelers die ons gaan verlaten … dank, dank, dank en succes bij jullie nieuwe club.

1516aja-hui03.jpgStanley Akoy in duel met Wouter Vente

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

AJAX – HUIZEN 5-1 (3-0)
Doelpunten: 1-0 Stanley Akoy (17.), 2-0 Kenneth Misa Danso (20.), 3-0 Joost Heij (44.), 3-1 Arnoud van Toor (72.), 4-1 Stanley Akoy (82.), 5-1 Stanley Akoy (87.)
Scheidsrechter: R. Meilink
Toeschouwers: 400
Gele kaart: Brian van der Werff (Ajax)
Opstelling Ajax: Brian van der Werff, Joël Silooy (83. Donny van der Dussen)), Siver Abdulrahman, Roy Deken, Donaldo Sanches Silva, Kevin de Visser, Sergio Cameron (65. Deen van Embricqs), Glenn van Zoolingen, Joost Heij, Stanley Akoy, Kenneth Misa Danso (87. Reda Kharchouch)
Opstelling Huizen: Johan Verkerk, Danny Banning (46. Leroy Oehlers), Wouter Vente, Sam Doeve (60. Arnoud van Toor), Guido de Graaf, Bilal Laoikili, Ivy Etwi, Nicolai Verbiest, Joey Papamelodias, Aron Klaassen (60. Denny van Loen), Zakaria el Biyar

Media:
– Klik hier voor een verslag op VOZ
– Klik hier voor een verslag op RTV-NH
– Klik hier voor een verslag op de site van Huizen

Visits: 44