Zaterdag 2 verliest ook de laatste competitiewedstrijd

1516aja-swi01-1.jpg

unnamed-56

Verslag: Rob

De wedstrijd begin rommelig: beide teams leden veelvuldig balverlies en stonden diverse keren buitenspel. Pas na 10minuten zagen we de eerste kans toen Ronday goed langs zijn tegenstander glipte bij de cornervlag en Malotaux een grote kans gunde. Vijf minuten later was het aan de andere kant wel raak toen een speler van Swift alleen op Roelofsen af kon lopen. De keeper van Ajax raakte de bal nog wel, maar kon toch niet het doelpunt verhinderen (0-1).

1516aja-swi03-1.jpg

Ajax had even geen antwoord, pas in de 24e minuut volgde een kopbal van Post die echter naast ging. Vlak voor het half uur was het de beurt aan Fabies na weer een goede voorzet van Ronday, maar de spits kon de bal niet goed genoeg controleren zodat de kans voorbij bent. Even later gaf Fabies de voorzet, welke via Okay bij Contrucci kwam die echter ook niet doeltreffend kon afronden. Het was duidelijk dat dit een betere fase was van Ajax, waarbij alleen de treffers nog ontbraken.

1516aja-swi02-1.jpg

Bijna profiteerde Swift hiervan om de voorsprong uit te breiden, maar de voetballers uit Zuid schoten tegen de paal en de benen van Roelofsen. Bridji gooide er vlak voor het rustsignaal nog een afstandschot uit dat echter naast ging. Kort hierna werd Okay gevloerd binnen de zestien, waarna hij zelf de strafschop verzilverde (1-1). Zo begon de eerste helft rommelig, maar zat het venijn in de staart.

1516aja-swi04-1.jpg

De eerste kans na de pauze was voor Swift, maar het te slappe schot kon Roelofsen niet verrassen. Vlak hierna kon Contrucci een goede pass van Bridji niet voorbij de keeper van Swift krijgen. 11 minuten na rust was het wel raak voor de gasten (1-2). Malotaux en Okay konden daarna hun kansen niet afmaken. Aan de andere kant gaf Ajax ook ruimte weg, waar Swift graag gebuik van maakte.

1516aja-swi05-1.jpg

Vijf minuten voor het einde wisselde trainer Le Grand Fabies voor Pouw. De speler die normaal als keeper in het veld staat, mocht het nu in de spits proberen. Ook werd Post naar voren gestuurd in de hoop op een verdwaalde hoge bal. Hierdoor werd de verdediging wel erg uitgedund, maar Swift kon (nog) niet profiteren van de geboden ruimte. Zo bleef het bij 1-2 en verloor Ajax voor de tweede keer dit seizoen van Swift.

Klik hier voor extra foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Opstelling: Roelofsen, Schoenaker, Post, v. Moerkerk, Bridji, Lammers, Okay, Contrucci, Fabies, Ronday, Malotaux.
Wissel: Pouw

Visits: 58