Voorbeschouwing Ajax 5 – Concordia

SnipImage(2)-3

Afgelopen weekend kruisten onze Dappre Strijders de degens met The Crusaders uit Engeland. Officieel bekend als Hungerford Town. Internationale wedstrijden zijn altijd leuk en special en voor onze oude garde zijn het min of meer hun Champions League wedstrijden. Vooral de jaarlijkse buitenlandse trip (dit seizoen was dat naar Sevilla met een wedstrijd tegen de oude garde van Betis Sevilla, 1-2 winst) is het absolute hoogtepunt. Waar onze jongens hun tripje naar het zonnige zuiden hadden, zo hadden de mannen uit Berkshire (Engeland) dit seizoen Amsterdam als hun internationale trip. Altijd leuk om te zien hoe ons veteranen voetbal zich verhoudt tot dat van de beoefenaars van dezelfde leeftijdscategorie uit de bakermat van het voetbal.

Nou moet ik een bekentenis afleggen. Ik ben idolaat van Engelse voetbaltradities en heb samen met onze bekwame journalist en wedstrijdbelevingsdeskundige van de Zaterdag 1, Marcel, door de jaren heen menig wedstrijd in de U.K bezocht. De stadions en zelfs de kleedkamers waren niet veilig voor onze hunkering naar de historie en beleving op en langs de Engels voetbalvelden. Overal werd je met open armen ontvangen (een soort ONEC-beleving) en de clubmensen en supporters wilden je maar wat graag deelgenoot maken van hun tradities en dito verhalen over hun club. En geloof het of niet, zo ken ik ook Hungerford Town (dit seizoen niveau 7, maar via de nacompetitie inmiddels gepromoveerd naar niveau 6. De 2e divisie onder het profvoetbal). De ECHTE beleving vindt je namelijk bij de kleinste clubs (bij ons vind je dat soort pure passie bij het 3e, 4e en 5e vandaar deze link) die allemaal onderdeel uitmaken van de Engelse voetbal piramide. Deze piramide komt erop neer dat een club van niveau 10, als ze maar zouden blijven promoveren, uiteindelijk Premier League kampioen van Engeland kan worden. Daarnaast doen alle teams vanaf niveau 10 via menig voorronde, die al in augustus begint, mee om de echte FA Cup. Ziet u het al voor u ? Alle district-standaardteams van de KNVB die om de KNVB Beker strijden … geweldig toch ?

Dit soort oud 1e elftal spelers kwamen met hun Hungerford Town tegen onze hopelijk toekomstig ONEC-kampioenen om internationale roem strijden. The Saturday clash eindigde via de goals van Robin Kortlevers, Alex Liefhebber, Jaap Meijer en na rust Tino Tabak in een prachtige 4-0 zege die het weer goed doet op de historielink met alle uitslagen. De spelers van Ajax zaterdag 5 hebben zo weer enig broodnodig ritme opgedaan voor hun “wedstrijd van het seizoen” van a.s. zaterdag tegen Concordia waarin zij zichzelf via een gelijkspel tot ONEC Landskampioen kunnen kronen.

Komt allen kijken, want dat verdienen onze mannen en de staf maar zeker ook “perschef” Tamara. Dankzij haar is een ieder altijd actueel op de hoogte van het wel en wee van onze ONEC-helden, van af nu te noemen “de puristen van pure passie”. Maar dan …

UPDATE ! Ben je aan het tikken op je laptop. Komt het volgende bericht door: Hercules-Sparta 2-1. Hetgeen betekent … AJAX ONEC LANDSKAMPIOEN 2015-2016 ! Fantastisch ! Helemaal een reden om volgende week te komen kijken naar de voetbalshow van de “Old Heroes”. Wanneer kan je nou naar een kampioenswedstrijd en weet je van te voren zeker dat het niet mis kan gaan ? Er staat overigens nog wel iets op het spel, want bij minimaal een gelijkspel eindigt seizoen 2015-2016 ongeslagen en dat zou een ongelooflijke prestatie zijn in een seizoen waar al geen maat op stond. Het zou een extra kers op de taart zijn. Het verschil tussen de landstitel verliezen en winnen (dat weten we sinds vorige week helaas maar al te goed) is dat van de diepste oceaan of de top van de Himalaya. Voor Ajax zaterdag 5 geldt voor volgende week alvast één zekerheid: Het vlaggetje wordt volgende week op de hoogste top gezet ! Tot zaterdag allemaal.

13233040_1202392009795638_1873938303135791156_n

note: In de stand is Ajax – Concordia 0-5 als reglementaire uitslag verwerkt. De wedstrijd is op een eerder vastgestelde datum dit seizoen niet doorgegaan. Door het resultaat van de inhaalwedstrijd van a.s. zaterdag zal de stand worden aangepast. Zowel Ajax als Concordia hebben dus 23 wedstrijden gespeeld tot nu toe.

tekst: Paul

Visits: 76