Zaterdag 2 verslaat Flevo Boys 2 met 2-1

1516aja-fle02.jpg

Ajax zaterdag 2 heeft vanavond met 2-1 gewonnen van Flevo Boys 2. De wedstrijd, in het kader van het kampioenschap van Nederland voor reserveteams, kende een ruststand van 1-1. Kid Ronday bracht Ajax aan de leiding, maar na een half uur was het weer gelijk door een doelpunt van Louw Korf. Vlak na rust scoorde Peter Post de 2-1 voor Ajax. In deze stand kwam geen verandering meer. Zaterdag gaan de mannen van trainer Detlef Le Grand op bezoek bij DVS’33 in Ermelo. Een gelijkspel is dan voldoende om door te gaan naar de volgende ronde.

Verslag: Rob

Het duel begon een paar minuten later door problemen met de spelerspassen van Ajax. Al na één minuut zagen we de eerste mogelijkheid voor de thuisclub. Jack van Moerkerk trok de bal voor en Contrucci kopte over. Flevo Boys beperkte zich in het begin tot uitvallen en was daar na vijf minuten bijna succesvol mee.

1516aja-fle01.jpg

Het antwoord van de thuisclub volgde al snel toen Manotaux rakelings voorlangs schoot. Dit was uitstel voor Flevo Boys, want in de 14e minuut ontfutselde Ronday de bal van zijn tegenstander en liet de keeper kansloos (1-0). Wie gedacht had dat Ajax de teugels daarna liet vieren, kwam bedrogen uit. Met niet aflatende ijver werd Flevo Boys op eigen helft teruggedrongen en na 20 minuten volgde de volgende kans. Seedorf kon een voorzet van Okay echter niet doeltreffend afronden.

1516aja-fle04.jpg

Vijf minuten later volgde een solo van Manotaux die op de vuisten van de keeper eindigde. Even later was het aan de andere kant wel raak toen een snelle counter doeltreffend werd afgerond door Korf (1-1). Het duurde hierna tot vlak voor rust voordat we de volgende mogelijkheid zagen. Ronday schoot rakelings over.

1516aja-fle05.jpg

Na de pauze zagen we Post, de Visser, Roelofsen en Silooy in het veld voor Coonen, Seedorf, Manotaux en Cusell. Of het door onwennigheid kwam weten we niet, maar Flevo Boys had de eerste kans van de tweede helft met een geplaatst schot dat door Roelofsen gepakt werd. Vlak hierna scoorde Ajax weer. De voor een corner mee opgekomen Post kopte een voorzet van Van Moerkerk feilloos in (2-1).

1516aja-fle06.jpg

Tien minuten later was het met dezelfde combinatie bijna weer prijs, maar nu wist Post een vrije trap van Van Moerkerk net niet raak te koppen. Een kwartier voor tijd volgde een tegenslag voor Ajax toen aanvoerder Lammers geblesseerd het veld moest verlaten en routinier Liefhebber in zijn plaats kwam. Hierdoor moest trainer Le Grand schuiven in de defensie: Silooy verhuisde van links naar rechts en nam Van Moerkerk zijn positie in.

1516aja-fle07.jpg

Beide teams kregen in de fase hierna enkele grote kansen, maar treffers bleven uit. Zo won Ajax terecht de eerste wedstrijd in de poule en volgt zaterdag de confrontatie met DVS’33 2 in Ermelo. Door het eerdere gelijkspel tussen Flevo Boys en DVS’33 (1-1) heeft Ajax genoeg aan een gelijkspel om door te gaan naar de volgende ronde.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

1516aja-fle08.jpg

opstelling: Coonen, Lammers, Stuut, Ronday, Cusell, Seedorf, Schoenaker, van Moerkerk, Contrucci, Okay, Manotaux.
Wissel: Roelofsen, Silooy, Visser, Post, Bakmaz, Liefhebber.

1516aja-fle02.jpg

Visits: 67