Zaterdag 2 naar halve finale na zege op DVS ’33 2 !

1516dvs-aja01.jpg

1516dvs_aja00.jpg

Door een 0-3 zege in Ermelo tegen DVS’33 2 heeft Ajax zaterdag 2 zich geplaatst voor de halve finale van het Nederlands kampioenschap voor reserveteams. Wie daarin de tegenstander wordt is nu niet bekend. De datum wel. 4 juni een uitwedstrijd en 11 juni thuis.

Verslag: Rob

Net als afgelopen woensdag tegen Flevo Boys zette Ajax, dat aan een gelijkspel genoeg had om door te gaan, ook vandaag DVS’33 vanaf het begin onder druk. De ploeg uit Ermelo wilde aanvankelijk ook wel even de kat uit de boom kijken. Hierdoor werd de ruimte ook een stuk kleiner waardoor het zaak was om de snelheid in het spel te houden en het balverlies tot een minimum te beperken. Dat laatste lukte niet altijd waardoor DVS’33 regelmatig gevaarlijk kon counteren. Dit resulteerde in enkele hachelijke situaties voor het doel van Roelofsen die dus meer te doen had dan zijn collega aan de overzijde.

1516dvs-aja05.jpg

Na een half uur gaf Ajax bijna de wedstrijd uit handen doordat een verre bal halfslachtig door de verdediging werd verwerkt en doelman Roelofsen zich gedwongen zag een overtreding op Grovenstein te maken met een penalty tot gevolg. De penalty werd echter door van Wetering op de paal geschoten. Ajax probeerde de geel-zwarten wel pijn te doen, maar kwam vooralsnog niet verder dan een paar matige pogingen van onder meer Seedorf. Vlak voor rust volgde de grootste kans toen een omhaal van Ronday en het hoofd van Pul via de lat het veld weer in stuiterde. Zo was de ruststand 0-0.

1516dvs-aja03.jpg

De eerste kans na de pauze was voor DVS’33 toen een speler ongehinderd naar het strafschopgebied van Ajax kon soleren, maar voorlangs schoot. Ronday antwoordde met een schot dat ook niet doeltreffend was. Een paar minuten later was het wel raak. Van Moerkerk gaf Ronday een amper te missen kans (0-1).

1516dvs-aja06.jpg

Okay was inmiddels in het veld gekomen voor de moegestreden Seedorf. DVS’33 moest uiteraard nog meer komen en gaf dus ruimte weg. Hiervan werd bijna geprofiteerd door Van Moerkerk en De Visser die hun schoten echter gekeerd zagen door keeper Dekker. Aan de andere kant zag Roelofsen ook regelmatig een speler van DVS’33 voor zijn neus verschijnen, maar toch verdwenen langs de krachten uit de Ermelose benen.

1516dvs-aja08.jpg

Een kwartier voor tijd volgde de 0-2. Een schot van Contrucci werd door de keeper tegengehouden, maar Post was ter plaatse om de rebound in het doel te schieten. In de slotfase zag Malotaux, die voor Sanches Silva ingevallen was, zijn inzet nog tot hoekschop verwerkt worden en de aangeslagen Ronday werd vervangen door Cusell.

1516dvs-aja07.jpg

Zo ging de wedstrijd langzamerhand naar het echte einde en kon het voor Ajax bijna niet meer mis gaan. Desondanks scoorde DVS’33 vlak voor tijd bijna tegen via van Wetering, maar de bal ging via de handschoenen van Roelofsen tegen de lat. In de tegenstoot was het Okay die voor 0-3 zorgde. Zo gaat Ajax ongeslagen door in de strijd om het kampioenschap van Nederland voor reserve elftallen.

1516dvs-aja02.jpg

Klik hier voor meer dan 90 extra foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Opstelling Ajax:
Roelofsen, Silooy, Rijnink, Post, Sanches Silva, Schoenaker, Contrucci, Seedorf, Ronday, de Visser, van Moerkerk.

Wissels: Pouw, Okay, Malotaux, Cusell, Bridji, Fabies

Eindstand:
1. Ajax 2-6 (5-1)
2. Flevo Boys 2-1 (2-3)
3. DVS’33 2-1 (1-4)

1516dvs-aja04.jpg

Media:
– Klik hier voor een verslag en foto’s op de site van DVS33

Visits: 24