Ajax geeft overwinning in slotfase uit handen

Ogdx.jpg

De dreun die Noordwijk vorige week uitdeelde aan Ajax en de promovendus daarmee op een warm welkom trakteerde in de Derde divisie galmde nog wat na. Tegen ASWH moest deze wel verwerkt zijn en zodat het zelfvertrouwen wat opgepoetst kon worden.   

wedstrijdbeleving door Marcel

Og6a.jpg

Ajax, dat op het zonovergoten sportpark de Toekomst aftrapte met Jack van Moerkerk weer terug in de basis, kwam een oude bekende tegen namelijk Bilal el Amrani nu spelend dus bij ASWH. De openingsfase was niet goed, maar wel heel levendig en met twee teams die zich niet wilde verstoppen. Al snel werd duidelijk dat de bezoekers wat vaker de bal hadden en ook wat dreigender waren. Dat resulteerde in de eerste 20 minuten in een tweetal goede mogelijkheden voor Jesper van den Bosch en Bilal el Amrani. Ajax, dat heel graag wilde, kon voorin nog geen potten breken en het was dus niet zo vreemd dat de eerste kans ontstond uit een dood spelmoment. De vrije trap van Ruben Adneij ging via de muur maar net over het doel van Stef Doedee in de 27e minuut. Ondanks het evenwichtige karakter van dit duel mocht Ajax in de 35e minuut van geluk spreken dat de pegel van Lester Pires op de kruising uiteen spatte. Twee minuten later had het wel een passend antwoord klaar. Een vloeiende aanval via Ricardo Fransberg en Kenneth Misa-Danso werd door laatstgenoemde maar net naast geschoten. Het was overigens een van de laatste acties van de rappe buitenspeler, want niet veel later moest hij jammerlijk geblesseerd uitvallen.

OgAD.jpg

Ajax, dat voorin al heel dun bezaaid is met spelers, kwam toch in de 40e minuut aan de leiding. Een betwistbare overtreding op Mitchell Burgzorg zorgde ervoor dat Ajax een vrije trap mocht nemen die door Ruben Adneij voor de goal werd geslingerd waar de oud-spits van Sporting Martinus (3e klasse) Ralph Jurka prachtig de 1-0 binnen kopte. De bezoekers uit Hendrik Ido Ambacht kregen zo wel heel lelijk de deksel op de neus gezien de mogelijkheden in de beginfase, de levensgrote kans in de 43e minuut van Yassine Belghar en het geringe gevaar van de Amsterdammers was niet veel later de ruststand van 1-0 een tegenvaller.

OgAH.jpg

Na rust was de eerste kans wederom voor ASWH in de 49e minuut toen Bilal el Amrani wegdraaide. Zijn venijnige pegel werd knap uit de goal getikt door de prima keepende Ruben Zandwijken. ASWH, dat tot dan iets meer balbezit had, moest opnieuw een bittere pil slikken in de 64e minuut. Ajax had in de voorgaande minuten nog geen aansprekend gevaar gesticht, maar kreeg wel weer een vrije trap diagonaal voor de goal van Stef Doedee. Het was andermaal Rubel Adneij die de vrije trap ging nemen, maar ditmaal krulde hij de bal in de verre hoek voor een wonderschone 2-0 voorsprong !  

OgAe.jpg

Lang kon Ajax niet genieten van deze weelde. Nog geen vier minuten later was de aansluitingstreffer een feit toen Jesper van den Bosch via de onderkant van de lat scoorde. Ajax werd achteruit gedrongen en het kwam goed weg in de 76e minuut toen Bilal el Amrani dichtbij de 2-2 was, maar doelman Zandwijken tikte de bal perfect over. Het was echter uitstel van executie, want de Amsterdamse defensie kon niet voorkomen dat de bal op de stip belandde nadat Toer Bouwman en Jesper van den Bosch een duel uitvochten die iets te onbesuisd door Bouwman werd aangegaan. Wie anders dan Bilal el Amrani mocht zijn oude werkgever pijn gaan doen, maar de schuiver van de nummer 9 was niet zuiver en hard genoeg om doelman Zandwijken te verrassen. 

OgAu.jpg
Ook de spelers van Zaterdag 2 moedigden het eerste aan

Ajax leefde nog en kon zelfs het duel niet veel later beslissen toen Ricardo Fransberg de bal panklaar legde voor invaller Celso Uhlenbeek die in plaats van de 3-1 te scoren de bal hoog over joeg. De promovendus zou hiermee zeker teveel gekregen hebben, maar de hard werkende Amsterdammers kregen nu wel een hele dure rekening gepresenteerd want drie minuten later kwam dan alsnog de verdiende gelijkmaker voor ASWH. Wederom was het een chaotische situatie in de defensie die de inleiding was voor de in tikker van Lars Bosscha (2-2).

Og6W.jpg

De puntendeling was terecht maar toch met een zure smaak. Wel moeten we Ajax complimenteren met het zichtbare herstel na vorige week. Wel werd weer duidelijk dat een gebrek aan stootkracht voorin in meerdere opzichten nog wel eens een probleem zou kunnen worden. We mogen onze borst volgende week dus flink nat maken als we op bezoek gaan in het voetbalgekke Katwijk bij grootmacht Quick Boys.

Klik hier voor onze foto’s van deze wedstrijd.

AJAX – ASWH 2-2 (1-0)
Doelpunten: 41. Ralph Jurka 1-0, 64. Ruben Adneij 2-0, 69. Jesper van den Bosch 2-1, 90. Lars Bosscha 2-2
Scheidsrechter; dhr. S. Dröge
Toeschouwers: 200
Gele kaarten: Marijn Sterk en Patrick van der Kuijl (beiden Ajax), David Almeida en Peter Verhoeve (beiden ASWH)
Opstelling Ajax: Ruben Zandwijken, Mitchell Burgzorg, Toer Bouwman, Roy Deken, Marijn Sterk, Ruben Adneij (76. Patrick van der Kuijl), Glenn van Zoolingen, Ricardo Fransberg, Jack van Moerkerk, Kenneth Misa-Danso (51. Bart Spil), Ralph Jurka (55. Celso Uhlenbeek)
Opstelling ASWH: Stef Doedee, David Almeida (67. Clarence Bijl), Stanley Husen (67. Sam van de Kreeke), Gilmaro van de Werp, Peter Verhoeve, Yassine Belghar, Jesper van den Bosch, Fabian Korporaal (46. Ismail Yildirim), Lars Bosscha, Bilal El Amrani, Lester Pires

MEDIA:
– Klik hier voor de samenvatting.
– Klik hier voor het verslag van ASWH.

Visits: 24