Het Ultieme Fotomoment deel 10 : The Turning Point van Atilla Yildirim

Bekervoetbal als voetballende therapie noemde onze schrijvende wedstrijd belevingsdeskundige Marcel de partij tegen EDO uit Haarlem op voorhand. De wedstrijd kende een uiterst bizarre statistische voorgeschiedenis. Ons aller Ajax zaterdag had namelijk al 394 minuten het net niet meer laten bollen. 3x 0-0 op rij gevolgd door een pijnlijke nederlaag in de achtste speelronde met opnieuw die hatelijke 0 onder ons embleem. In de eerste 7 officiële wedstrijden daartegen incasseerde de Ajax defensie slechts 1 goal wat neerkwam op 1 goal tegen in 636 minuten, een prestatie waar men in Italië terecht de handen voor stuk klapt en inderdaad dan heb je vaak aan 1 goal genoeg voor het maximale resultaat.

Maar het was nu de allerhoogste tijd om de doelpunten droogte zo snel mogelijk te laten verdwijnen, al was het maar zodat onze huisfotograaf deze eindelijk weer kon vastleggen. Gelukkig voor Rob werd hij in de 6e minuut (en na 399 doelpuntloze minuten totaal) op zijn wenken bedient. De door Ajax genomen hoekschop werd hoog naar de rand van het strafschopgebied geslingerd alwaar de geroutineerde Rydell Poepon de bal krachtig schuin door kopte. Atilla Yildirim voelde de actie aan en vertrok als een duveltje uit een doosje om vervolgens deze voorzet van dichtbij schuin langs de keeper met het hoofd te verlengen. Waardoor eerst de bal en een seconde later hijzelf in de goal belandde voor een meer als bevrijdende goal voor Ajax. En als er 1 schaap over de Dam is zegt het spreekwoordelijke gezegde! Inderdaad er volgden er nog 3 waardoor zelfs het zonnetje die middag zich weer even lachend liet zien op de toekomst. Echter wensen wij onszelf de komende tijd regen. Ajax doelpuntenregen wel te verstaan!

Tekst: Paul Buffing
Foto’s: Rob van Vliet