Bekeravontuur Ajax strandt in Oss ….

Ajax is net als vorig seizoen al vroeg in de KNVB beker uitgeschakeld. Waar het vorig seizoen na penalties verloor van OFC, moest de ploeg van de nieuwe trainer Detlef Le Grand nu in reguliere speeltijd buigen voor zondag 3e Divisionist OSS’20.

Verslag: Rob

Onder leiding van scheidsrechter Martijn Vos werd vanmiddag in Oost-Brabant afgetrapt voor de eerste officiele wedstrijd van Ajax Zaterdag in het nieuwe seizoen. Vanaf de aftrap was duidelijk met welke intenties beide teams begonnen. Ajax liet OSS’20 komen en probeerde de spitsen met snelle uitvallen in stelling te brengen. Na 8 minuten kon deze tactiek al de prullenbak in toen Timo van Roemburg de bal in de voeten van een tegenstander schoof en zo Joep vd Velden de 1-0 kon intikken.

OSS’20 bleef de gevaarlijkste ploeg en doelman Zandwijken van de gasten zag de ene na de andere aanval op zich afkomen, maar vooralsnog stond het vizier van de Ossenaren niet op scherp. Pas na 25 minuten zagen wij de eerste mogelijkheid toen Sercan Yilmaz de bal voor gaf maar Stefan Smal kon er net niet bij. Vlak hierna kreeg OSS een penalty na hands, maar Tony de Groot kon keeper Zandwijken niet verrassen met een te slap schot.

Vlak hierna is het dan toch gelijk. Een voorzet van Serghino Sanches wordt door Stefan Smal resoluut achter keeper Rick vd Leest gewerkt (1-1). Bijna is de blonde spits hierna weer succesvol, maar zijn kopbal na een hoekschop gaat rakelings over. Vlak voor rust ziet scheidsrechter Vos weer hands van een Ajacied in het strafschopgebied en nu weet Tim Waterink de penalty wel raak te schieten (2-1).

Na de pauze krijgt OSS’20 weer enkele kansen, maar het duurt even voordat Tom Pijnenburg voor de 3-1 zorgt. Coach Detlef Le Grand wisselt aanvallend en brengt ondermeer Tristan Buis in het veld. De gok pakt goed uit als Glenn van Zoolingen een kwartier voor tijd de 3-2 op het scorebord brengt. Vij minuten later grijpt de verdediging van Ajax weer te slap in en Joep vd Velden maakt simpel 4-2.

Vlak voor het einde wordt het nog erger als invaller Teije Leenders voor de geflatteerde, maar niet onverdiende, 5-2 zorgt. Zo is net als vorig seizoen het al snel afgelopen voor Ajax in de beker en kan de blik op de competitie gericht worden.

Klik voor meer foto’s en hier om deze te bestellen.

Visits: 549