Zaterdag 2 wint bekerduel tegen CTO’70

Op deze laatste zaterdag van augustus mag ik dit seizoen als gastschrijver mijn rentree maken met mijn belevingsverslag. Ditmaal van onze Zaterdag 2 en om toch nog een tikkeltje het Zaterdag 1 gevoel te mogen hebben deze middag was het goed om Sergio Cameron en assistent trainer Siver Abdulrahman te mogen zien debuteren in een officiële wedstrijd.  

wedstrijdbeleving door Marcel

De kersverse winnaar van het Zilverenpont toernooi begon tegen derdeklasser CTO ’70 overtuigend, want vanaf het eerste fluitsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter Liesdek werd de gastgever en bijna kampioen van vorig seizoen vastgezet op eigen helft. Het enige dat je Ajax kon verwijten was dat de afstemming nog niet geheel naar wens verliep. Zo was het éénrichtingsverkeer richting de CTO-goalie, maar ontbrak het aan precisie in de afronding of was de laatste bal was steeds te onzorgvuldig. Pas in de 20e minuut mochten we de eerste echte grote kans noteren toen Daniel Schmidt de doelman van dichtbij zag excelleren. Toch kon de 0-1 niet uitblijven en het wachten werd beloond met een zeer fraaie actie van Giorgio Sanches die zijn schot (rand strafschopgebied) met een prachtige curve in de rechterhoek zag belanden en zo stond Ajax eindelijk op voorsprong. 
Ondanks dat Ajax heer en meester was waren de uitbraken van de thuisploeg niet geheel ongevaarlijk. Zo ook zo’n vijf minuten voor rust toen een solo actie op de zestienmeter werd geblokkeerd. De vrije trap die volgde werd overleefd. Zonder voldoende vaart bereikte de bal de handen van doelman Ravelli. Handenbinder en uitblinker in de eerste helft, Giorgio Sanches, kreeg in de slotfase in een tijdsbestek van twee minuten nog twee dotten van kansen, maar vond beide keren de CTO doelman op zijn pad en zo stond er bij rust een magere 0-1 op het scorebord.  
Na de pauze was de eerste aanval meteen dreigend van de thuisploeg en dus leek het erop dat we nog wat konden verwachten. Echter, al snel draaide Ajax  de teugels weer wat strakker aan en nam zo de regie weer over. Verwend werden we overigens allerminst. Pas toen invaller Renzo van Jaarsveld het veld betrad leefde Ajax weer wat op. Zo mochten we in de 65e minuut de 0-2 noteren toen van Jaarsveld het overzicht behield en Gianni Rellum zag komen inlopen. Met een geplaatst laag schot verdween de bal in het net.
Inmiddels leek het speelveld regelmatig het decor te zijn geworden van de beroemde tv serie uit de jaren ‘ 70 genaamd  M*A*S*H. Het ene krampgevalletje werd afgewisseld door het andere bij CTO ‘70 terwijl Ajax vergat deze tegenstander op de pijnbank te leggen bijvoorbeeld bij twee grote kansen voor Flip Klomp in de 75e minuut. Ajax was zo onbewust vrij coulant voor zijn sympathieke tegenstander. Naarmate het eindsignaal dichterbij kwam mogen we gerust zeggen dat Ajax steeds nonchalanter en onzorgvuldiger werd. Zo moest het in de slotfase nog even allezeilen bijzetten toen de rappe spits van CTO ‘70 op doelman Ravelli stuitte na een prima individuele actie.  
Toch was het Ajax dat aan alle onzekerheid (voor zover deze nog bestondeen einde maakte voor wat betreft de illusies van CTO ‘70 toen in de 89e minuut wederom Renzo van Jaarsveld het overzicht behield en de bal gunde aan de inkomende Gianni Rellum die, op identieke wijze als de 0-2, de 0-3 scoorde. Zo waren de eerste drie punten voor Ajax een feit waar verder nog NVC en FC Blauw Wit Beursbengels gebroederlijk te punten deelde (2-2). Volgende week op De Toekomst wacht NVC. Voor de trouwe lezers ga ik dan weer de Zaterdag 1 achterna waarSteDoCo in Hoornaar wacht voor de start van de competitie in de 3e Divisie.
Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Visits: 1883