Zaterdag 2 haalt uit in beker tegen NVC…9-0

Verslag: Andre

Op een muisstil sportpark de Toekomst -waar geen toeschouwers aanwezig mochten zijn- heeft Ajax zat 2 aan klantenbinding gedaan. NVC 1, met oud-Ajacied Michiel Foppen in de gelederen, werd met maar liefst 9-0 terug naar Naarden gestuurd. Al na 30 sec. lag de bal in het netje bij NVC, echter de verder goed leidende scheidsrechter Verkerk beoordeelde de bal -die vanaf de achterlijn werd voorgegeven- als buitenspel.
Daarna stierven de aanvallen van Ajax in schoonheid zonder tot scoren te komen. In de 30e minuut was het dan toch raak:een vrije trap werd door Gianni Rellum keurig in de kruising gedraaid (1-0) en het verzet van NVC was gebroken.

Ajax liet het leder rustig rond gaan en na 45 minuten stond het 4-0 op het scorebord: Giorgio Sanches scoorde de 2-0 op aangeven van Flip Klomp, aanvoerder Nick Klene maakte er 3-0 van na een voorzet van Achraf el Aslouni, de behendige buitenspeler tekende zelf nog voor de rust voor 4-0 na een combinatie met Giorgio Sanches.

In de tweede helft bleef Ajax met de regelmaat van een Zwitsers uurwerk de score opvoeren. De uitstekend spelende Flip Klomp rondde fraai af op aangeven van Renzo van Jaarsveld en nadat Daniel Schmidt was gevloerd binnen de 16 meter was het Gianni Rellum die uit de toegekende strafschop zijn tweede van de middag op het wedstrijdformulier zette (6-0). Inmiddels had trainer Sergio Cameron al zijn wisselspelers in het veld gestuurd. Spits Renzo van Jaarsveld maakte 7-0 op aangeven van de mee opgekomen Bryce Touw en ook de ingevallen Vincenzo Schep hielp mee de score op te voeren: met een strak schot maakte de middenvelder er 8-0 van na goed voorbereidend werk van Gianni Rellum. Ook invaller Michael Pereira verschalkte de NVC doelman met een schitterende stift, nu was het Kenneth Dames die het voor bereidende werk verrichtte. Na het uitvallen in de 80e min van Bryce Touw kwam als Joker Ajax reserve doelman Tobias Ravelli als veldspeler nog het veld in. Alles werd nog uit de kast gehaald om de 10e treffer op het bord te krijgen, maar dat bleef het sportief strijdende NVC bespaart.

Volgende week heeft Ajax zat 2 aan een gelijkspel bij Blauw wit genoeg om zich voor de volgende ronde van het districtsbeker toernooi te plaatsen.

Visits: 2127