Zaterdag 2 verliest oefenduel van OSV

Nadat Ajax Zaterdag 2 afgelopen weken zeer succesvol was in de beker waren wij benieuwd hoe de ploeg het zou doen tegen een 2e klasser, vandaar dat reikhalzend werd uitgekeken naar het oefenduel met OSV.

Verslag: Rob

In deze stadsderby tegen Zaterdag 2e klasser OSV begonnen beide ploegen met veel inzet en al in de 8e minuut werd Anouar Moussa de diepte ingestuurd maar de verdediger kon nog met een schouderduw redding brengen. Even later was het de beurt aan Tristan Buis die ‘m in de scrimage niet langs de keeper kreeg.
Na 17 min. volgde de grootste kans tot dan toen: Anouar Moussa kon vrij uithalen maar schoot rakelings naast. Na iets meer dan 20 minuten volgde de eerste kans voor de thuisclub toen een speler vrij op keeper Tobias Ravelli kon aflopen maar onbeheerst over schoot.

Het was uitstel want vijf minuten later wist OSV wel te scoren uit een hoekschop (1-0). Ajax speelde steeds slordiger en leed teveel balverlies om gevaarlijk te worden. Aan het einde van de eerste helft werd Marinio van der Vloot naar voren gestuurd om een variant met lange halen naar voren te testen. De boomlange verdediger werkte zich een slag in de rondte maar wist vooralsnog weinig gevaar te stichten. Zo gingen we met 1-0 rusten.

Na de pauze kwam Ajax fel uit de startblokken en kreeg al snel een paar kansen, onder meer via de ingevallen Renzo van Jaarsveld. Ook OSV kreeg eem grote mogelijkheid toen een fraaie voorzet van de flank net niet geraakt werd. Zo tracteerden beide teams de aanwezige toeschouwers op een leuke pot voetbal.Na een uur voetballen werd Anouar Moussa de diepte in gestuurd en liet de keeper kansloos (1-1). Hierna voerde trainer Cameron een wissel van vier spelers door zodat iedereen speeltijd kreeg. De thuisclub wilde uiteraard winnen dus ze zetten nog meer druk naae voren, maar de defensie van Ajax gaf geen krimp. Sterker nog: de snelle Ajax spitsen wisten wel raad met de ruimte die achter de laatste linie van OSV lag.

Toch wist OSV weer op voorsprong te komen: na balverlies van Gio Leibbrand kon de spits in twee pogingen scoren (2-1). Ajax probeerde het hierna wel: een vrije trap van Gianni Rellum raakte de bovenkant van de lat. Scheidsrechter Johan Jensch liet zich inmiddels steeds meer gelden en floot diverse vrije trappen voor praten waar hij naliet om Ajax twee penalties te geven. In de stand veranderde dus niets en zo verloor Ajax dit oefenduel.

Klik hier voor meer foto’s en hier om deze te bestellen.

Visits: 2596