Weer forse overwinning Zaterdag 2 in beker

Onder leiding van scheidsrechter Schimmel begon Ajax vanmiddag tegen 3e klasser Blauw-Wit Zondag 1 aan de laatste wedstrijd in de bekerpoule in de wetenschap dat een gelijkspel voldoende was om naar de volgende ronde door te stromen.

Verrslag: Rob

Als binnen 3 minuten kreeg Ajax de eerste kans toen Achraf el Aslouni naast schoot. Beide teams speelden met veel ruimte in de rug en zo ontspon zich een leuke partij voor de toeschouwers op Sportpark Sloten. Na een kwartier was het wel raak: een directe vrije trap kon door de keeper van Blauw-Wit net uit het doel getikt, maar Renzo van Jaarsveld was er al de kippen bij om de rebound in te tikken (0-1).

Hierna volgde nog enkele kansen, maar o.a. Gianni Rellum en Renzo van Jaarsveld waren vooralsnog niet succesvol. Na een half uur was het wel raak: Renzo van Jaarsveld stond aan het einde van een fraaie combinatie en rondde beheerst af (0-2). Zo was de buit voor Ajax al snel binnen en toen Nick Klene er in de 37e minuut 0-3 van maakte, richtte de frustratie van enkele Blauw-witters zich tegen de scheidsrechter. Zo haalde Ajax met gemak de rust met een geruststellende voorsprong.

Na de pauze waren beide doelpuntenmakers vervangen door Vincenzo Schep en Daniel Schmidt. De eerste mogelijkheid was voor de eerste maar de keeper redde stijlvol. Hierna werden nog enkele kansen gemist maar na een uur spel zorgde Daniel Schmidt na een snelle uitval voor de 0-4.

Even had Blauw-Wit hoop op een eretreffer toen de bal op de lat werd geschoten maar verder had doelman Ravelli een rustige middag. Dat kon niet van zijn collega aan de andere kant gezegd worden, want die zag de ene na de andere aanval op zich af komen maar pas een kwartier voor tijd werd er weer een treffer gemaakt: Daniel Schmidt was niet zelfzuchtig en gunde de kans aan invaller Sergio Sanches (0-5) en twee mimuten later was het Stany Dankerlui die wederom Sanches in stelling bracht (0-6).

Wederom liepen de emoties bij de thuisclub hoog op en na een forse overtreding op Vincenzo Schep werd een speler met z’n tweede gele kaart weggestuurd. Nu was het verzet van de thuisploeg gebroken en Ajax liep via o.a. twee treffers van Sergio Sanches uit naar 0-9. Blauw-Wit kreeg nog een kans op een eretreffer maar ook de gegeven penalty ging er niet in doordat Tobias Ravelli knap redde. Zo behaalde Ajax de volgende ronde zonder tegentreffer en zijn wij benieuwd naar de prestaties in de competitie.

Klik hier voor een verslag op de site van Blauw-Wit.

Klik hier voor meer foto’s en hier om deze te bestellen.

Visits: 464