Zaterdag 2 wint eerste competitieduel…1-4

Verslag: Rob & Andre

Onder leiding van scheidsrechter Jessey Van Pinxteren trapten beide teams vanmiddag af voor de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen nadat het vorige zeer abrupt was geeindigd door de intelligente lockdown. In de aanloop van het duel moest trainer Sergio Cameron flink puzzelen want reserve doelman Alex Sacca haakte geblesseerd af en Stany Dankerlui en Achraf el Aslouni arriveerden te laat dus werden buiten de wedstrijdselectie gelaten.

Ajax dacht al vroeg in het duel te scoren via Kenneth Misa Danso maar de grensrechter had buitenspel gecontasteerd. Ook Vincenzo Schep deed een duit in het zakje met een schot dat de bovenkant van de lat schampte. Zo was Ajax in het begin duidelijk de betere ploeg maar diverse kansen werden verprutst. Pas na een half uur zagen we de eerste mogelijkheid van CSW toen de bal over het doel van keeper Tobias Ravelli werd geschoten. Vlak daarna was het wel raak toen na balverlies in de defensie de bal simpel in het verlaten doel werd gedeponeerd (1-0). Omdat Ajax daarna enkele fraaie mogelijkheden liet liggen gingen we rusten met een onverdiende achterstand.

De start van de tweede helft was een kopie als die van de eerste helft: Ajax dacht al vroeg op 1-1 te komen, maar wederom werd het doelpunt op aangeven van de CSW assistent grensrechter afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Toch was het even later gelijk: een overtreding binnen de 16 meter op Renzo van Jaarsveld was de aanleiding tot een strafschop die feilloos werd benut door Gianni Rellum. CSW bleef halsstarrig verdedigen en koesterde de 1-1.

Ajax bleef grossieren in de kansen onbenut te laten, een bombardement op het CSW doel met ballen op paal en lat van Vincenzo Schep en Kenneth Misa Danso. Een vrije trap van Michael Pereira ging rakelings naast en Giorgio Sanches kreeg één op één met de CSW keeper de bal niet in het net. In de 65e minuut kwam Nick Klene in het veld, dat bleek een gouden ingreep van trainer Sergio Cameron, want nog geen 10 minuten later scoorde hij de verdiende 1-2 op aangeven van de jarige Daniel Schmidt die zich ook zelf nog trakteerde op een gele kaart. Bijna was het 1-3, maar de kopbal van Klene plofte op de lat.

Vijf minuten voor tijd ontworstelde Kenneth Misa Danso zich op de middenlijn uit een klemmende houtgreep en verschafte zich vrije doortocht naar het doel van CSW, omspeelde de keeper en scoorde beheerst de 1-3. Het werd nog erger voor de ploeg uit Wilnis nadat de ingevallen Tijs Ernest op aangeven van Nick Klene de bal fraai met zijn linkerbeen om de doelman heen krulde in de verre hoek. Eindstand derhalve 1-4 voor Ajax en dan tellen wij de 15 (!!) 100% kansen maar niet mee.

Opstelling Ajax:

Klik hier voor meer foto’s en hier om deze te bestellen.

Visits: 210