Zaterdag 2 wint stadsderby van DVVA 2 … 6-3

2021aja-dvv01
Verslag: Rob

Na de eerste competitiewinst in Wilnis was het vanmiddag de beurt voor de eerste stadsderby van het seizoen onder leiding van scheidsrechter Nerlich. Al binnen 3 minuten viel de eerste treffer toen Daniel Schmidt aan het einde stond van een fraaie aanval (1-0). Van de voorsprong konden de Ajacieden niet lang genieten, want even later stond het al gelijk toen de bal achter keeper Ravelli werd geschoten waar vanuit perspectief van Ajax werd gedacht aan buitenspel.

2021aja-dvv03
De eerste helft voltrok zich verder in hoog tempo waarbij kansen voor Renzo van Jaarsveld en Gianni Rellum werden niet verzilverd. Ook DVVA was gevaarlijk uit hoekschoppen maar paal en doelman Ravelli stonden in de weg. Opvallend was dat uit zo’n corner de 2-1 viel toen Ajax uit kon breken en Renzo van Jaarsveld een perfecte voorzet kreeg van de flank. Even later was de rechterspits aangever toen hij Flip Klomp in staat stelde om de bal in de verre hoek te deponeren (3-1). Zo gingen we met een ruime voorsprong rusten.

2021aja-dvv04

Ook na de thee bleef het tempo onverminderd hoog en kregen beide teams kansen, waarbij die van Ajax nog wat groter waren dan die van DVVA. Toch waren het de gasten die de aansluitingstreffer maakten nadat eerst de paal werd geraakt was de rebound wel raak (3-2). Lang duurde de vreugde niet want vlak daarna was Giannu Rellum zijn tegenstander te snel af en in de verre hoek raak schoot (4-2). De sympathieke aanvoerder had de smaak te pakken want even later ontsnapte hij aan buitenspel en wist weer het doel te vinden (5-2).

2021aja-dvv06
Hiermee was de koek nog niet op want een slippertje in de achterhoede van Ajax zorgde voor de 5-3. Vlak voor het einde was Jemaro Breinburg zijn tegenstander te snel af en zorgde voor de eindstand 6-3. Zo won Ajax ook z’n tweede wedstrijd in de competitie en is de ploeg van trainer Sergio Cameron dit seizoen prima begonnen.

2021aja-dvv05
Opstelling Ajax:

Klik hier voor meer foto’s en hier om deze te bestellen.

Visits: 2881