Zaterdag 2 pakt punt in topper bij Spakenburg 2

Verslag: Andre

Vooraf aan de wedstrijd moest trainer Sergio Cameron een belangrijke wijziging in de opstelling maken: vanwege het te laat op het verzamelpunt te zijn werd de keeper vervangen en wel door de assistent trainer Siver Abdulrahman. Nadat arbiter Fanger de topper tussen de twee nog ongeslagen ploegen in gang had gezet nam Ajax direct de touwtjes in handen, dat resulteerde in een grote kans voor Gianni Rellum die schrok van de mogelijkheid om de de 0-1 te maken. Zo waren er over en weer mogelijkheden voor beide teams.

In de 20e minuut was er een gevaarlijk indraaiende corner van Spakenburg, die stompend door Ajax keeper Abdulrahman onschadelijk werd gemaakt. Aan de andere treuzelde Ajax spits Renzo van Jaarsveld met afronden. De daarop volgende counter van de “blauwen” zette de spits één op één voor Abdulrahman die met de voeten redding kon brengen. Afstandsschoten van Nick Klene en Jemaro Breinburg spatte op de vuisten van de Spakenburg goalie uiteen en vlogen rakelings naast. In de 37e minuut kwam Ajax verdiend aan de leiding: een verre inworp van Serginho Sanches belandde voor de voeten van Flip Klomp die vanaf 20 meter de bal fraai in de kruising schoot 0-1. Kort voor de rust kreeg Ajax nog een grote kans om op 0-2 te komen, de inzet van Gianni Rellum kwam in het zijnet.

In de tweede helft kwamen beide teams onveranderd uit de kleedkamer. Spakenburg drong fel aan en in de 52e min was het raak: Ajax verwerkte de bal achterin niet goed en met een droge schuiver vloog de bal in het net (1-1). Het spel golfde heen en weer, Kaj de Jong kwam in het veld voor Renzo van Jaarsveld. Serginho Sanches begon aan een opmars langs de lijn zijn afgemeten voorzet werd door de inlopende Gianni Rellum op een haartje na gemist.

In de 75e minuut was er nog een VAR momentje: een Spakenburger verdediger beroerde de bal met de hand binnen de 16 meter, maar helaas voor Ajax wuifde de scheidsrechter het weg. Ajax ging vol voor de overwinning: Nick Klene en Jemaro Breinburg werden vervangen door
Michael Pereira en Tijs Ernest, het slotoffensief veranderde echter niets meer aan de uitslag. Na afloop waren beide teams toch tevreden met het behaalde resultaat.

Visits: 347