VVSB is Ajax nipt de baas op De Toekomst … 2-3

Na de uitstekende teamprestatie in Hoek kon Ajax, door de resultaten in de eerder die middag gespeelde wedstrijden, met een overwinning zeer goede zaken doen en zelfs op de 5e plaats komen. Hiervoor moest echter wel afgerekend worden met VVSB dat nog ongeslagen was met drie gelijke spelen en een overwinning in de competitie en een midweekse bekerwinst op Flevo Boys.

Verslag: Rob

Vanaf de start van het duel was de ploeg uit Noordwijkerhout echter niet van plan om Ajax vanmiddag kado’s te geven en door twee treffers van Danny Bakker (oud jeugdspeler van Ajax) in de 10e en 18e minuut stond er al snel 0-2 op het scorebord. Ajax liep achter de feiten aan en VVSB deelde de lakens uit. Hierdoor was het wachten op meer treffers, maar na een half uur lieten de Amsterdammers eindelijk weer van zich horen toen Stefan Smal een voorzet van de zijkant net niet kon intikken. Het bleek uitstel, want even later deed Ajax iets terug toen Romano de Jonge met een omhaal voor de aansluitingstreffer zorgde (1-2). Zo gingen wij met een kleine achterstand de rust in.

2021aja-vvs03
De tweede helft begon Ajax wat beter, ook al omdat VVSB verdedigender ging spelen teneinde de voorsprong te verdedigen en wellicht in de counter nog voor gevaar te zorgen. Na een uur spelen had deze tactiek succes toen na balverlies van Ajax Felitciano Zschusschen voor de 1-3 kon zorgen. De klus voor de thuisploeg werd nu wel erg lastig maar het moet gezegd worden dat Ajax tot de laatste seconde bleef strijden.

2021aja-vvs04
In de 66e minuut had dit resultaat doordat scheidsrechter Van der Vrande de bal op de stip legde, waarna Romano de Jonge de penalty koelbloedig benutte. Coach Detlef Le Grand bracht Kenneth Misa Danso en ging de laatste tien minuten zelf nog offensiever spelen door de ook ingevallen verdediger Moiz da Silva naar voren te sturen. Dit resulteerde in een kolderieke slotfase waarin beide teams kansen kregen en een doelpunt van Stefan Smal voor buitenspel werd afgekeurd.

2021aja-vvs05
Op het tandvlees werd door VVSB uiteindelijk de verdiende overwinning over de streep getrokken en staat Ajax in de grijze middenmoot in plaats van dat naar boven kon worden gekeken. Volgende week wacht Harkemase Boys uit, dus wellicht dat er dan meer succes behaald kan worden.

Klik hier voor meer foto’s en hier om deze te bestellen.

AJAX – VVSB 2-3 (1-2)

Doelpunten: 0-1: Danny Bakker (10.), 0-2: Danny Bakker (18.), 1-2: Romano de Jonge (35.), 1-3: Felitciano Zschusschen (60.), 2-3: Romano de Jonge (68., pen.)

Scheidsrechter: de heer S. van der Vrande

Gele kaarten: Jack van Moerkerk (Ajax), Ricardo de Vlugt (VVSB)

Opstelling AJAX: Ruben Zandwijken, Jake Wollgarten, Jack van Moerkerk, Dico Koppers (77. Moiz da Silva), Glenn van Zoolingen, Timo van Roemburg, Romano de Jonge, Lars Middelwijk, Sercan Yilmaz (46. Tirstan Buis), Stefan Smal, Ricardo Fransberg

Opstelling VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda (55. Ricardo de Vlugt), Peter Verhoeve, Obi Onyeike, Gino Demon, Wout Heemskerk; Ivan Spijkstra, Lars Rauws, Danny Bakker; Felitciano Zschusschen (70. Bert Steltenpool), Matthieu van den Assem (75. Mo el Osrouti).

MEDIA:
– Klik hier voor een verslag op Voetbal247.
– Klik hier voor een verslag op de website van VVSB.

Visits: 2626