Zaterdag 2 wint ruim van De Bilt 2 (4-0)

Verslag: Rob

Na de topper tegen Spakenburg 2 moest Ajax 2 vanmiddag tegen het dit seizoen verrassend goed gestarte De Bilt. Onder leiding van scheidsrechter Ozkal startten beide teams onder herfstachtige omstandigheden. Vanaf de aftrap zijn de bedoelingen van beide teams al snel duidelijk … Ajax valt aan en De Bilt wacht af. Het eerste kwartier resulteert dat in kleine mogelijkheden voor de thuisploeg en na 25 minuten kreeg De Bilt een grote kans in de omschakeling, maar de spits schoot over het doel van Axel Weitz.

Vlak daarna was het wel raak aan de andere kant toen Anouar Moussa de diepte in werd gestuurd en de verdiende 1-0 maakte. Vlak voor rust had Breinburg bijna de 2-0 gemaakt toen zijn schot uit de handen van de Biltse keeper glipte, maar tot geluk van de gasten vlak over het doel caramboleerde. Inmiddels hadden beide teams al moeten wisselen door blessuregevallen waarbij bij Ajax Michael Perreira het veld verliet en werd vervangen door Gio Leibbrand.

Na de pauze kwam De Bilt met snode plannen uit de kleedkamer, want er werd iets hoger druk gezet dan voor rust. Dat betekende wel dat er meer ruimte kwam achter de Biltse verdediging waar Ajax wel raad mee wist en nadat eerst Kaj de Jong miste was het uit een fraai uutgevoerde corner daarna wel raak door een kopbal van verdediger Marino vd Vloot (2-0).

Langzaam begonnen de krachten bij de gasten weg te vloeien en 10 minuten voor tijd kon invaller Tijs Ernest uithalen. Zijn poging werd eerst geblokt door de keeper, maar in de rebound scoorde Nick Klene wel (3-0). Vlak voor het laatste fluitsignaal gaf Kaj de Jong voor op Daniel Smidt die voor de 4-0 zorgde. Zo won Ajax verdiend van De Bilt en staat met Spakenburg weer aan kop.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Visits: 425