Zaterdag 2 haalt uit in beker…0-7

2021hys-aja01

Verslag: Rob

In de knockout fase van de districtsbeker nam Ajax 2 het vanavond op tegen het Haarlemse HYS uitkomend in de 3e klasse. De club is in 1970 opgericht door Turkse immigranten en heeft zich langzamerhand van de 5e klasse naar de huidige positie opgewerkt.
Het duel dat onder leiding stond van scheidsrechter Van Grevenbroek werd op een bijveld gespeeld i.v.m. het ontbreken van licht op het hoofdveld. Ondanks dat er geen toeschouwers op het sportpark mochten komen, was er toch een schare fans die achter een hek konden kijken. Beide teams startten in een moordend tempo, de thuisclub jaagde vanaf de middenlijn de Ajacieden op die probeerden hun eigen spelletje te spelen maar met het weinige licht werd er af en toe niet goed gepasst.

2021hys-aja02

Na 25 minuten kwam Ajax gelukkig op voorsprong toen een schot van Tijs Ernest van richting werd veranderd waardoor de keeper kansloos was (0-1). Hierna zette HYS noodgedwongen wat meer druk en kreeg enkele mogelijkheden maar het vizier stond niet op scherp. Terwijl de gemoederen bij de thuisploeg steeds meer verhit raakten, bleef Ajax gewoon voetballen en kwam vlak voor de pauze al op 0-2 toen Nick Klene een fraai uitgevoerde aanval beheerst afrondde.

2021hys-aja03

De tweede helft was net begonnen toen Kenneth Misa Danso de bal panklaar legde op het het hoofd van Flip Klomp die van dichtbij raak kopte (0-3). Hiermee was in feite het duel gespeeld want Ajax kwam amper meer in de problemen doordat HYS weinig grote kansen meer kreeg.

2021hys-aja04

Een kwartier voor tijd was het helemaal voorbij toen Ajax een penalty kreeg die door Kenneth Misa Danso werd verzilverd (0-4). De dynamiek eiste slachtoffers bij de thuisclub want enkele spelers kregen last van de hamstring en de laatste minuten speelden ze zelfs met 10 man omdat er geen wissels meer waren. Ajax profiteerde optimaal en Kenneth Misa Danso schoof met een geplaatst schot de bal in de verre hoek (0-5) en even later was het door dezelfde speler alweer 0-6 die daarmee een heuse hattrick had.
De Haarlemse toeschouwers achter het hek staken het meegenomen vuurwerk nu toch maar af maar op het veld was daarvan geen sprake meer van en Vincenzo Schep bracht de stand op 0-7 waardoor Ajax door gaat naar de volgende ronde.

Klik hier voor meer foto’s en hier om deze te bestellen.

Media:
– Klik hier voor een verslag op Voetbal in Haarlem.

Video:

HYS Zat. 1-Ajax zat.2: Kenneth Misa Danso scoort penalty from Ajax Amateurs on Vimeo.


Later meer.

Visits: 1566